Şbt

İl Milli Eğitim Din Öğretimi Şube Müdürü Sayın Hayrettin GÜRSUL ve İlçe Müdürü Sayın Pirvani TEMELLİ okulumuzu ziyaret ederek okulumuz hakkında bilgi aldılar. Akabinde Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer' in  büyük fedakârlık gösteren tüm öğretmenlere ve idari kadroya  gönderdiği başarı belgeleri öğretmenlerimize takdim edildi.

Nazik ziyaretlerinden dolayı sayın Hayrettin GÜRSUL ve Sayın Pirvani TEMELLİ ye teşekkür ederiz .

Şbt

Bu soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarınında bir can taşıdığını unutmayıp evlerinin önüne bir kap sıcak su koyan, onlarla yemeklerini payşalan sevgili öğrencilerimize ve kıymetli öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ederiz.

Bu zor günler karşısında sokaktaki hayvanların hayatını kurtarmak elimizde, hiçbir canlının yaşamının bir diğerinden üstün olmadığını unutmamak ne güzel...

Ock

Okul Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Reşit ÖNAL tarafından 12. sınıf öğrencilerimize 2022 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Sınavı hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi. Sınava başvuru, sınav süreci ve sonrası hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Ock

İlçe Müftüsü Hasan YEŞİLDAL öğrencilerimizle imam hatipli olma ve imam hatipli gibi davranma konusnda sohbet etti. Öğrencilerimiz için çeşitli broşür, bilgilendirici afişler ve kitap hediyeleri için ayrıca teşekkür ederiz.

Ock

Hekimhan İlçe Müftüsü Hasan YEŞİLDAL'ı okulumza davet eden Meslek dersi öğretmenimiz Timur ŞAHİN hocamızın öncülüğünde 14.12.2021 Salı günü  gerçekleşen söyleşide, Allah sevgisi, Peygamber sevgisi, anne baba sevgisi ve iyilik kavramı üzerinde duruldu.

Nazik ziyaretleri ve hoş sohbetinden dolayı Hsan YEŞİLDAL hocamıza teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzda, KTS faaliyetleri kapsamında 03.12.2021 tarihinde okulumuz öğrencilerine yönelik "Güvenli İnternet Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması" konulu çalışması Okul  Rehber Öğretmeni Reşit ÖNAL tarafından gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda anlatılan konular:

1. Kişisel Bilgileri Profesyonel ve Sınırlı Tutun

2. Gizlilik Ayarlarınızı Açık Tutun

3. Gördüğünüz Her Linke Tıklamayın

4. İnternet Bağlantınızın Güvenli Olduğundan Emin Olun

5. Ne İndirdiğinize Dikkat Edin

6. Güçlü Şifreleri Seçin

7. Güvenli Sitelerden Satın Alım Yapın

8. Ne Yazdığınıza Dikkat Edin

9. Kiminle Tanıştığınıza Dikkat Edin

10. Virüs Koruma Programınızı Güncel Tutun

Ara

Meslek dersi öğretmenlerince yapılacak planlama dahilinde haftanın ayet ve hadisi panolarda veya LCD ekranlar ile hafta boyunca gösterilir." faaliyeti kapsamında okulumuz öğretmen ve  öğrencileri pano hazırladılar.

Ara

Okulumuz Beden eğitimi öğretmeni Özgür KAYA ve Matematik Öğretmeni Mürüvvet AVCI DOĞAN  koordinatörlüğünde her sınıf bünyesinde  öğrencilerimizde  yerli tüketimin bilinçli olarak artması ve yerli malı kullanımının öneminin vurgulanması vesilesiyle yerli malı haftasını kutladık.

Ara

Yeşilay Kulübü Danışman Öğretmeni Timur ŞAHİN bu hafta kulüp kapsamında "Alkol ve Teknoloji Bağımlılığı ile ilgili pano hazırladı ve "tbm yeşilay" dan talep ettiği broşürleri öğrencilere dağıtarak bilgi verdi. Alkol ve Teknoloji Bağımlılığı ile ilgili olan broşürler öğrenciler tarafından ilgiyle incelendi. Okulumuza afiş ve broşür gönderen TBM Yeşilay'a teşekkür ederiz.

Ara

Ülkemiz bulunduğu konum itibariyle  sık sık depremlerin yaşandığı bir bölgede yer almaktadır. Depremler bazen yıkıcı etkilere ve ölümlere sebep olabilmektedir. Ancak bilinmesi gereken bize zarar veren depremin değil ihmalkarlığın olduğudur.

Bu yüzden İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından  Deprem Sırasında Yapılması gerekenler  ve hayati önem taşıyan bazı tedbirleri içeren linkleri paylaşmak  istedik.

Kas

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Kalite Takip Sistemi Ekim-Kasım Ayları -Öğrenci Mesleki Gelişim Alanı-Okullarda belirlenen öğrenci gruplarına Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gözetim ve denetiminde gerçekleştirilen örnek vaaz ve hutbelerin gösterimi ve uygulaması sağlanacaktır öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini arttırma amaçlı belirlenen bir vaaz veya hutbe videosu  ders esnasında öğrencilerle paylaşılarak veya mümkünse öğrenciler evlerinde ailelerine vaaz veya hutbe verecektir" faaliyeti kapsamında okulumuzda belirtilen etkinlikler gerçekleştirilmiştir.

Kas

Okulumuzda Sosyal Kulüp faaliyetleri 13 Eylül 2021 Pazartesi itibariyle başlamıştır. 9 Sosyal kulübün faaliyette bulunacağı çalışmaya ilişkin Sosyal Kulüp danışman öğretmenlerine ve kulüp öğrenci listelerine aşağıda yer alan çalışma programından ulaşılabilir.

Kas

Okul psikolojik danışmanımız Reşit ÖNAL tarafından öğretmenlerimize yönelik, uzaktan eğitim sürecinde ruhsal ve fiziksel sağlığın korunması, bilinçli internet kullanımı ve bağımlılıkla mücadelede teknoloji bağımlılığı semineri 09/11/2021 Salı günü öğretmenler odasında  gerçekleştirilmiştir.

Ekm

Okulumuzda sınavlara hazırlanan 8. ve 12. sınıf öğrencilerine  yönelik düzenli aralıklarla deneme sınavı yapılmaktadır. Bu sınavla öğrencilerimizin seviyelerini belirlemek, gelişimlerini izlemek, eksiklerini tespit edip gidermek amaçlandı. Deneme sınavlarından alınan  sonuçlarla birlikte öğrenci koçu olan öğretmenlerimiz öğrencilerimizin ders çalışma performansları konusunda   geri dönütler vererek öğrencilerimize sınav performansları konusunda rehberlik etmektedirler. Deneme sınavına öğrencilerimiz tarafından yüksek katılım gösterildi.  Deneme sınavlarında bize destek veren Coğrafya öğretmenimiz İsmet KANÇURA hocamıza sonsuz teşekkeürlerimizi sunuyoruz.

Ekm

Okul koridorlarımızı, merdiven çıkışlarımızı, panolarımızı öğrencilerimize milli ve manevi değerleri aşılayabilmek, ahlaki değerleri zihinlerinde kalıcı kılabilmek ve estetik bir görünüm kazanmak amacıyla ayet, hadis ve tezhip çalışmalarımızla donatıldı. Katkılarından dolayı öğretmenlerimiz Seda DİKİCİ ve Serpil UYSAL öğretmenlerimize teşekkür ederiz.