Amaçlarımız;

Türk Milli Eğitiminin Amaç ve İlkeleri doğrultusunda;

• Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini geliştirerek onları hayata ve üst öğrenime hazırlamak.
  • Öğrencilere, Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimsetme; Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve demokrasinin ilkelerine, insan hakları, çocuk hakları ve uluslararası sözleşmelere uygun olarak haklarını kullanma, başkalarının haklarına saygı duyma, görevini yapma ve sorumluluk yüklenebilen birey olma bilincini kazandırmak.
  • Öğrencilerin, Milli ve Evrensel kültür değerlerini tanımalarını, benimsemelerini, geliştirmelerini ve bu değerlere saygı duymalarını sağlamak.
  • Öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine, sosyal, kültürel ve eğitsel etkinliklerle milli kültürümüzü benimsemelerine,
  • Öğrencilerin becerilerini ve zihinsel çalışmalarını birleştirerek çok yönlü gelişmelerini sağlamak.
  • Öğrencilerin ilgi alanlarının ve kişilik özelliklerinin ortaya çıkmasını sağlamak, meslekleri tanıtmak ve seçeceği mesleğe uygun okul ve kurumlara yöneltmek.
  • Öğrencileri ailesine ve topluma karşı sorumluluk duyabilen, üretken, verimli, ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunabilen bireyler olarak yetiştirmek.
  • Öğrencilere bilgi yüklemek yerine onlarda zekayı ve yaratıcı düşünceyi ortaya çıkarmak, onlara bilgiye ulaşmanın yöntem ve tekniklerini öğretmek.
  • Öğrencileri bilimsel düşünme, çalışma ve araştırma alışkanlığına yöneltmek.
Yayın: 21.04.2013 - Güncelleme: 22.12.2023 14:27 - Görüntülenme: 1777